樂古Nakuz

標題: [討論] 人口大爆炸?!能源危機?!移民外星?!人類滅亡?! [打印本頁]

作者: ┼明月新星↗    時間: 2-3-2006 18:57
根據前排有人發表的"人口資料"所顯示,現今世界人口已超過65億...
6年半後,人口便是70億了...總的來說,大多數國家的人口會持續增長至二○五○年,屆時全球人口會將比今天多出30億,達到95億。
那時候好想言之我們地球很快就不能在長住下去..
[ 能源危機 ]

目前世界所剩下既不可再生能源已經日益減少,目前石油還可用63年
天然氣50年  煤就可以用200年 核能1千幾年(沒記錯的話,但總不會少過1000年)
有人話  用哂個d能源咪用核能囉  但係 核能雖然好,但成本高,又危險
舉一個例子  在廣洲的大亞灣核電廠若果爆炸  我地全香港既人都會死
加上化石燃料又會產生勁多二氧化碳,做成溫室效應,如果二氧化碳溶入雲層中,會做成酸雨
酸雨又會破壞林木...去到海洋又會令魚類死亡..真係多問題
臭氧層依家穿洞愈黎愈大了...在巴西那面的亞馬遜森林,每日都比人砍勁多樹木
係人都知亞馬遜森林有"地球之肺"既稱號,但過多20---50年到  很快就會改變
那裡的生物還有很多未被人類發現及命名 有巴西人說會建造一條穿過雨林的路
,到時成個生物系統都會遭到前所未有的危機!

[ 移民外星 ]

我成日都見到人話"地球無得住落去咪移民外星囉" 這是現時沒有可能的
在太陽系中,9大行星都沒一個能讓我們居住  首先說說金星(因為水星太近太陽,沒可能住的)
金星雖然在體積及外表都跟地球相似,但入面卻太太不同 佢既表面基本上由氣體做成
大氣中有96%係二氧化碳 談到這就不用說有沒有氧氣,因為這己經代表了我們要放棄
這麼多的二氧化碳,我們地球都只是有0.033%...加上佢表面的溫度已到達470度
入到去  別說是金,鐵,銀,入到去都已化成氣體了。火星大氣有95%都是二氧化碳(呢樣同金星好似= =|||)只有0.33%是氧氣!!在星球上,氧氣必須在18%上,不然一定沒有生物。
木星,土星都是沒有固體的地方,所以我們不能進去探測,但木星和土星都是沒有氧氣的星球。
相信唔少人都聽過木星上既大紅"班"  他是一個颶風的風眼,在木星上已有300多年了..
講到佢既直徑仲勁..有成5萬幾公里(唔知係咪,唔記得住)。其他天王星,海王星個d更加唔洗講
離太陽咁遠都冇熱力啦。現在我地既太空船只係有光速既0.003% 光就每秒行30萬公里
我地只有佢既0.003% 你可想言之我地有幾廢..離我地最近既星系都有50幾光年遠
連光都要行50幾年  我地只係有佢既0.003%,,我地想移民都好難= =
不過美國之前發射既先鋒10號和11號,加埋旅行者1,2號都分別帶住人類給外星文明既信
10號同埋11號帶住一個男人同埋女人 加埋我地住既星球加埋我地既文明既野飛緊出去太陽系
1號同2號就帶住一個叫做"地球之音"既唱片,入面有埋當時美國總統對外星文明所講既野
仲有埋好多種語言 同埋我地地球既相,入面既世界係點樣之類...佢地4架野已經遠離地球8萬幾光年
,希望就算我地滅亡,佢地都帶住我地地球人既希望!據估計,單單在銀河系已經有十幾億個好似太陽咁既恆星..有恆星之處必定有行星..所以宇宙必到有1萬--1億個好似地球咁既行星!
但係我地想同外星文明聯絡並唔難,只要我地活得耐就得!
[ 人類滅亡 ]
咁快就講到最後一篇  如果我地人類再係咁破壞生態同埋自然環境既話..好快我地就會滅亡...!!!
全球有咁多問題...如果我地仲唔解決既話..我地好快就唔會再可以生存到落去...希望大家明白..!!
o係呢到祝大家讀好d書,將來改善我地人類既生活!人類既未來就掌握係我地手中 打少陣機  睇多陣書 溫多陣書,因為我最鍾意天文學~加上呢d野我都係睇書識架~我到依家仲記得..打錯邊到,,大家要指教!!

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-18 at 06:13 PM ]
作者: 假新手!    時間: 2-3-2006 19:04
作者: 大和    時間: 2-3-2006 19:53
Originally posted by ┼明月新星↗ at 2006-3-2 18:57:
在星球上,氧氣必須在18%上,不然一定沒有生物。

%^$%$@
別說無知的話
作者: 鬼川    時間: 2-3-2006 20:06
作者: Daywalker    時間: 2-3-2006 20:08
唔係好同意樓主講d咩, 星球沒有氧氣 就沒有生命嗎?
個人 認為 有水的地方 就有生命 火星和我們地球己是最相近
樓主你就去話係冇可能? 點解會冇?
人類由古代發展到現在 己係極大進步
你試下 去同古代 d人講 叫佢地一下子發明飛機
佢地都話你傻啦 未能有效去了解 星球的定律
唔該唔好胡說  你也不能知道今後發生咩事吧

仲有樓主 唔係想 搵外星人幫手呀?
是敵是友 還未能明白
唔好其望太高

仲有 如果想放棄 自己的出生地(地球)
太不智.. 有事就走 咩道理
不如樓主 轉做發明家仲好啦
發明用小量 物質 就能產生更大能量 而且唔會對自然有害仲好

原諒我講野咁直 樓主
作者: ┼明月新星↗    時間: 2-3-2006 20:46
Originally posted by Daywalker at 2006-3-2 20:08:
唔係好同意樓主講d咩, 星球沒有氧氣 就沒有生命嗎?
個人 認為 有水的地方 就有生命 火星和我們地球己是最相近
樓主你就去話係冇可能? 點解會冇?
人類由古代發展到現在 己係極大進步
你試下 去同古代 d人講 叫 ...

你沒有氧能生存下去嗎?我說的只是人類
個人 認為 有水的地方 就有生命 火星和我們地球己是最相近 可是火星連水都冇

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-2 at 08:49 PM ]
作者: 小苦.﹏.    時間: 2-3-2006 21:08
但係OTHER星球GE地心吸力同地球GE唔同..
如果真係可以去地OTHER星球住..
我地個心就會一路變細..因為地心吸力會改變我地行用心臟的%
OTHER器官唔知..
可能..到時已經變晒形../可能會死..
作者: Daywalker    時間: 2-3-2006 22:15
Originally posted by ┼明月新星↗ at 2006-3-2 20:46:

你沒有氧能生存下去嗎?我說的只是人類
個人 認為 有水的地方 就有生命 火星和我們地球己是最相近 可是火星連水都冇

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-2 at 08:49 PM ]

樓主 冇聽過進化論嗎? 人類 是一種適應力高的生物
而且火星是曾經有水的

[ Last edited by Daywalker on 2006-3-2 at 10:16 PM ]
作者: 祝福@星晴    時間: 2-3-2006 22:16
Originally posted by 小苦.﹏. at 2006-3-2 21:08:
OTHER器官唔知..

如果地球的科技能夠成功找出一個與地球環境最為接近且有能力改造它成為「新屋」的話......
引力等就不會是問題......可是前提是有能力......
作者: 大和    時間: 2-3-2006 22:26
結論:樓主的科學常識很低,不過文還是值得看看
作者: @天卍地@    時間: 2-3-2006 22:33
/.\
個核廠爆左我地就會冇命...
作者: 我們沒可能的    時間: 2-3-2006 22:38
無可能既事~
作者: 生命麵包←蕉:)    時間: 2-3-2006 23:03
核能長遠成本是很低~"~

依家已經研究緊新技術...
用海水,有讀f.5phy既都應該知
作者: [H]ckfkc    時間: 2-3-2006 23:23
Originally posted by 生命麵包←蕉 at 2006-3-2 23:03:

始終都係支持核融合

仲有, 睇多書都阻止唔到d非洲窮國既男人做愛唔戴套
人口增長得咁快佢地要負好大既責任
中國人口雖然係多, 但係經濟/資源仲頂得順
非洲d人連自己都養唔掂就走去亂生仔, 以為生夠成打, 就算餓死幾個都仲有淨
作者: Rookierookie    時間: 2-3-2006 23:33
作者: warsaw    時間: 2-3-2006 23:53
太陽系 我地都已經無處用身
只有走出太陽系 , 先可能有機會找倒第二個 (地球)
---
其實人類的科技 , 現在才到達
---
宇宙世紀第一皆段 ; 科技水平雖然高 , 但只會消耗 , 不會創造 <--- 現在
宇宙世紀第二皆段 ; 以有限的地球資源 , 生存下去
宇宙世紀第三皆段 ; 完全依賴 , 可再生能源生活
---
宇宙世紀第四皆段 (神之時代)
科技水平到達頂峰 , 宇宙各種物質 , 都可以自己創造 ,
原材料已經不是問題 , 人類將開發其他 宇宙系 ,
像螞蟻般 佔據全宇宙 (順利的話 or 不滅亡就可以)
......
p.s 問題在於我們能否進入 宇宙世紀第二皆段
---
資源+物質 = 生物+文明

[ Last edited by warsaw on 2006-3-3 at 12:09 AM ]
作者: ┼明月新星↗    時間: 3-3-2006 07:09
總結一句  你們說的都是對
只要我們能夠活得久  這些都是有可能的

Originally posted by 呵呵^^(精銳左) at 2006-3-2 22:26:
結論:樓主的科學常識很低,不過文還是值得看看

我科學常識低又如何  在這裡單只是說是不夠的  你說得多好又如何 要做才有用
我的科學常識一點也不低 在這裡可能只是講得唔好

Originally posted by 呵呵^^(精銳左) at 2006-3-2 19:53:

%^$%$@
別說無知的話

無知!? 我看有大把人也不知

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-3 at 07:12 AM ]
作者: [S]lth927    時間: 3-3-2006 10:12
我個人覺得....過多幾十年都唔會有機會移民去其他星球lo...
所以如果唔減咁d人or阻上d人 再多落去....地球死硬....
以上純屬個人意見
作者: ‵SOLEANGEL”    時間: 3-3-2006 11:25
作者: Meteorofpong    時間: 3-3-2006 11:40
化石燃料係人類歷史上一大災難
火星同月球係最有可能, 特別係月球
作者: ‵SOLEANGEL”    時間: 3-3-2006 11:57
作者: [H]l1ch2h3    時間: 3-3-2006 13:57
Originally posted by warsaw at 2006-3-2 23:53:
太陽系 我地都已經無處用身
只有走出太陽系 , 先可能有機會找倒第二個 (地球)
---
其實人類的科技 , 現在才到達
---
宇宙世紀第一皆段 ; 科技水平雖然高 , 但只會消耗 , 不會創造 <--- 現在
宇宙世紀第 ...

講到好勁=.=
第2皆段果時就好勁la
作者: 大和    時間: 3-3-2006 15:53
Originally posted by Meteorofpong at 2006-3-3 11:40:

要住在月球最重要還是解決到近地物問題
作者: kickkevin1991    時間: 3-3-2006 16:25
好!!你講得太好啦!!
版主+佢分啦!!因為實在講得好有道理!!!
作者: 超人老母    時間: 3-3-2006 16:46
作者: 鬼川    時間: 3-3-2006 16:48
作者: ‵SOLEANGEL”    時間: 3-3-2006 17:01
作者: [H]ckfkc    時間: 3-3-2006 17:39
Originally posted by Meteorofpong at 2006-3-3 11:40:

如果連太陽幅射都殺你唔死既話即管慢慢幻想
作者: 大和    時間: 3-3-2006 18:01
Originally posted by [H]ckfkc at 2006-3-3 17:39:

如果連太陽幅射都殺你唔死既話即管慢慢幻想

你講起我又記起一樣野,
大家認為美國有沒上過月球?
我覺得第一次上月球是假的
作者: ‵SOLEANGEL”    時間: 3-3-2006 18:12
作者: kickkevin1991    時間: 3-3-2006 18:44
Originally posted by 超人老母 at 2006-3-3 16:46:
唔好KAI吧-.-...地球容人量唔止禁少......無可能唔夠位=.=...

有幾多容人量都好!!依家食物都唔平均啦!!euro個d個個有野食!!
africa個d餓到目不忍睹!!
你話啦!!咁仲唔死呀!!
再係咁大家都冇得食lu!!!
作者: -=加碼=-    時間: 3-3-2006 18:48
咁我地咪死得=.=
作者: 大和    時間: 3-3-2006 19:03
Originally posted by -=加碼=- at 2006-3-3 18:48:
咁我地咪死得=.=

笑死我XDDDDDDDD

我有個預言話比大家聽

會死!XDDDDD
作者: ┼明月新星↗    時間: 4-3-2006 14:30
Originally posted by 呵呵^^(精銳左) at 2006-3-3 18:01:

你講起我又記起一樣野,
大家認為美國有沒上過月球?
我覺得第一次上月球是假的

我都記得好似有講過呢件事==
個時黑白色 佢鍾意吹點吹都得-.-

別白喇= =月球上好像是沒有大氣層的..就算有都是十分稀少
若果你是說在那裡建造一個太空站或者是太陽能收集版我覺得是有更大的可能

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-4 at 02:32 PM ]
作者: ‵SOLEANGEL”    時間: 4-3-2006 16:43
作者: 極樂樂    時間: 5-3-2006 09:59
ya...地球而家真係好危險,你講得好..
作者: ka.倫    時間: 5-3-2006 10:09
Originally posted by 小苦.﹏. at 2006-3-2 21:08:
OTHER器官唔知..

到時我地咪係外星人囉....哈哈哈!
作者: (Arthur)佑兒    時間: 5-3-2006 10:14
我睇明珠台,外國d科學家講,佢地研究先將火星污染,又唔知搞乜乜,從而令火星製造大氣層,再什麼什麼種樹...

我唔係理科生,唔知係米真,聽佢講好似似層層,但係我信只要有樹,氧氣是可以增加

不過我同意樓主一點係,不要過份依賴化石燃料,應主動改用天然資源,好似太陽能,風能....
作者: ‵SOLEANGEL”    時間: 5-3-2006 12:07
作者: 假新手!    時間: 5-3-2006 13:53
作者: [S]XYZ1    時間: 5-3-2006 18:43
Originally posted by 生命麵包←蕉 at 2006-3-2 23:03:

你講緊核聚合?(太陽燃燒果個原理)
唔係新技術黎
乜野物質都熔到= =
因為會產生大量熱能(唔記得幾多度度= =)
作者: Rookierookie    時間: 5-3-2006 18:54
作者: ☆偉★≧B≦    時間: 5-3-2006 18:55
而加有小小驚tin
作者: ┼明月新星↗    時間: 5-3-2006 22:37
Originally posted by Rookierookie at 2006-3-5 18:54:

別白喇, 你以為潛水艇入面d人係用魚鰓呼吸架?

似乎係需要熱能喎...你係咪記錯

首先  我說的不是短暫的氧氣供應
潛水艇內的氧氣是下水前大量注入的  而且那些氧氣供應是有限的
而月球的面積和太平洋的面積差不多  試想像  要在這麼大的地方長期供應氧氣是不易的
還有我們往何處找氧氣? 還不是地球!?  你還要記住  我們人類登陸月球時是穿太空衣和戴了氧氣罩
加上月球的面積太少了  不足以讓人類居住 在那裡建造太空驛站或者是太能收集板我認為是有可能

Originally posted by Daywalker at 2006-3-2 22:15:

而且火星是曾經有水的

[ Last edited by Daywalker on 2006-3-2 at 10:16 PM ]

進化論在好耐之前比人推反左喇@_@
所以我唔多信進化論  而且你所說的都只是沒有這麼快便會有可能變成事實的事
火星曾經有水我也知  但現在沒有了  在火星上的冰都是二氧化碳變成的

Originally posted by Daywalker at 2006-3-2 22:15:

而且火星是曾經有水的

進化論我不多信  加上火星你都識說是"以前"而不是現在 所以現在有沒有也是一個迷

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-7 at 06:56 AM ]
作者: Rookierookie    時間: 6-3-2006 19:05
作者: 大和    時間: 6-3-2006 19:47
Originally posted by Rookierookie at 2006-3-6 19:05:

被誰? 創造論?

不用理他,樓主是個科學白痴
作者: ┼明月新星↗    時間: 7-3-2006 06:49
Originally posted by Rookierookie at 2006-3-6 19:05:

被誰? 創造論?

我只係話好似姐= =  依家改番-0-

Originally posted by 呵呵^^(精銳左) at 2006-3-6 19:47:

我說的地方那裡有錯?
指出來吧

Originally posted by 呵呵^^(精銳左) at 2006-3-6 19:47:

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-7 at 06:56 AM ]
作者: [S]XYZ1    時間: 8-3-2006 19:21
Originally posted by Rookierookie at 2006-3-5 18:54:

別白喇, 你以為潛水艇入面d人係用魚鰓呼吸架?

似乎係需要熱能喎...你係咪記錯

= ="問題係喱個溫度好高
乜野都熔= =
作者: Daywalker    時間: 8-3-2006 19:30
樓主你真的很白= =.. 事實(咁都有分加= =無奈)
你唔認同進化論即係創造論啦
你唔係信真係 由神去創造我地嘛?
完全 唔科學, 樓主仲話 自己科學程度很高 唔係嘛= =
作者: ┼明月新星↗    時間: 8-3-2006 20:50
Originally posted by Daywalker at 2006-3-8 19:30:
樓主你真的很白= =.. 事實(咁都有分加= =無奈)
你唔認同進化論即係創造論啦
你唔係信真係 由神去創造我地嘛?
完全 唔科學, 樓主仲話 自己科學程度很高 唔係嘛= =

我真係信囉係= =
好多人都信大爆炸宇宙論(我都信)  宇宙係無起源   無啦啦有左
係由乜都無既之中  突然有  由此我很相信有神的存在 雖然無科學根據 但這只是信仰
p.s 以上為個人意見
作者: [H]ckfkc    時間: 8-3-2006 23:24
Originally posted by ┼明月新星↗ at 2006-3-8 20:50:

我真係信囉係= =
好多人都信大爆炸宇宙論(我都信)  宇宙係無起源   無啦啦有左
係由乜都無既之中  突然有  由此我很相信有神的存在 雖然無科學根據 但這只是信仰
p.s 以上為個人意見

恕我唐突,請問 點解會無lala有'神'?
學你話齋, '係由乜都無既之中  突然有'

o係我眼中, 上帝只係一個可以將歪理變成道理既人
作者: Daywalker    時間: 9-3-2006 06:52
Originally posted by [H]ckfkc at 2006-3-8 23:24:

恕我唐突,請問 點解會無lala有'神'?
學你話齋, '係由乜都無既之中  突然有'

o係我眼中, 上帝只係一個可以將歪理變成道理既人

係 我認同佢的講法
咁點解有神= = 無啦啦又有神?
那無啦啦 有生命 出現不可以嗎?
作者: 龍    時間: 9-3-2006 20:31
究竟人類可唔可能利用核聚合來自行創造物質呢?
如果可以,,又可不可用來自行創造一個星球(很長遠的工程,,,冏)
作者: 祝福@星晴    時間: 9-3-2006 22:18
Originally posted by at 2006-3-9 20:31:
究竟人類可唔可能利用核聚合來自行創造物質呢?

等同燒錢......
作者: 痔痕仔@恆    時間: 9-3-2006 22:43
我個人認為最有可能既星球係火星.... 不過呢... 要大量地植樹... 再唔知過幾多年.... 先可以改變火星既大氣層... 另外就係要改變氣候既問題.... 火星既沙塵暴太勁... 好似一個大沙漠咁.... 不過移居去第二個星球都係一件好長遠既事... 目前我們要解決就係地球既能源危機... 我地未必要一定要燒化石燃料... 其實... 地球有好多取之不盡既能源可以用... 好似海浪... 風... 太陽光... 地熱... 只要我地好好咁保護環境... 我地就無需要去移居其他星球...
作者: ┼明月新星↗    時間: 10-3-2006 06:56
Originally posted by ‵SOLEANGEL” at 2006-3-5 12:07:

到時科技研發後時光機
我地係某個星球再返黎地球

咁我地咪係前人類後外星人?
浮誇

地球人變外星人再殺返地球~?

時光機真係有可能造到出黎嗎.?
要製造時光機並不容易  最少要有一個人造蛀孔即係蟲洞
要做呢樣野並唔易 你有冇聽過如果有一個洞,穿過佢之後就可以由
a點到b達點,就好似有一隻蟲從蘋果的一點開始咬,經過蘋果內部而到達另一
,,這個洞穴可以說是連接時空相異兩點的捷徑.如果我們能接兩個洞口,避開
內部的奇異點而連接左先會形成蟲洞.
不過我地可以由一端的洞口進入,呢個就係『黑洞』,透過這個蟲洞到達另一端
的洞口出黎,就係所謂既『白洞』.因此蟲洞可說是時空來往的橋樑,目前黑
洞係確實存在既天體,而蟲洞與白洞短期內無法肯定它的真實性,所以目前仲係無法用到佢地.
所以短期來說我地依家無法製造到時光機

Originally posted by Daywalker at 2006-3-9 06:52:

係 我認同佢的講法
咁點解有神= = 無啦啦又有神?
那無啦啦 有生命 出現不可以嗎?

唔得  因為生命唔係一定會有 除左要睇番個地方環境之外
好似地球呢d咁既星體真係好幸運  同太陽既距離岩岩好足夠讓生物生存

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-10 at 06:59 AM ]
作者: him0922    時間: 10-3-2006 15:08
到時先算`......幾十年後可能唔係呢個世界lu...
作者: 龍    時間: 10-3-2006 21:01
Originally posted by 祝福@星晴 at 2006-3-9 22:18:

等同燒錢......

不過我覺得會有咁既一日
作者: Daywalker    時間: 11-3-2006 01:06
樓主 想講咩 = =又要話個環境合適
又話唔信進化論 信神,
咁你的意思是說 神要有一個合適的環境先有神?
作者: ┼明月新星↗    時間: 11-3-2006 06:58
Originally posted by Daywalker at 2006-3-11 01:06:
樓主 想講咩 = =又要話個環境合適
又話唔信進化論 信神,
咁你的意思是說 神要有一個合適的環境先有神?

當然唔係 我既意思係指
銀河系咁大  單係佢長度都有10萬幾光年
而單單係銀河系最少都有10幾億個好似太陽咁既行星 加上一定有行星好似地球咁有一樣咁好既條件
所以地球以外一定有生物  現在我們只係需要時間、資源、人才及地理環境
大約到21世紀中期---22世紀我們人類既科技一定有能力送我地去別的星球

Originally posted by at 2006-3-10 21:01:

不過我覺得會有咁既一日

嗯 我同意你既講法
我地當初大力發展航天飛行技術既時候係同埋美國同蘇聯玩競賽既時候
幾百個科學家係埋一齊  係咁研究 呢到有d似2次大戰個時
最後我地人類係呢50年間入面做左好多野,又搞生物圈、國際太空站等
只要我地人類合力做某樣事情  多數會成功

[ Last edited by ┼明月新星↗ on 2006-3-11 at 07:06 AM ]
作者: Daywalker    時間: 11-3-2006 08:23
你咁講 即係其他星球又有神 定係 進化出黎呀= =
定係你認為 全個宇宙都有神?
作者: ┼明月新星↗    時間: 11-3-2006 09:43
Originally posted by Daywalker at 2006-3-11 08:23:

第1個問題  當然是進化拉
第2個問題  唔係全個宇宙都有神  其實我對神都係半信半唔信- -
作者: 龍    時間: 11-3-2006 21:29
Originally posted by ┼明月新星↗ at 2006-3-11 09:43:

第1個問題  當然是進化拉
第2個問題  唔係全個宇宙都有神  其實我對神都係半信半唔信- -

有神,,都可以進化.,無神..亦可以
作者: 膠k---影子    時間: 11-3-2006 21:56
Originally posted by Daywalker at 2006-3-11 08:23:

宜家好難講,宇宙咁大......
一陣間根據衛斯理既理論
所有神都係外星人......
作者: 龍    時間: 12-3-2006 09:01
Originally posted by 膠k---影子 at 2006-3-11 21:56:

宜家好難講,宇宙咁大......
一陣間根據衛斯理既理論
所有神都係外星人......

都係睇你信唔信既姐...信則有,不信則無
作者: xux8zxej    時間: 12-3-2006 18:38
信神..
係唔抵觸科學嫁...
作者: 大和    時間: 12-3-2006 18:45
Originally posted by xux8zxej at 2006-3-12 18:38:
信神..
係唔抵觸科學嫁...

信上帝先會抵觸科學
作者: Rookierookie    時間: 12-3-2006 19:06
作者: 水鏡    時間: 12-3-2006 20:16
Originally posted by 鬼川 at 2006-3-2 20:06:
人類既未來就掌握係我地手中 打少陣機  睇多陣書
不要說笑吧.....保護地球係要全世界合作的......咁好啦...我話你冇錯又點.......地球有多小人.....香港有多小人.....得我地香港ge人做冇用的

[ Last edited ...

好多人就係咁諗先唔會去實行...=0-全球既人都諗住得我一個做有乜用...咁就全球既人都唔會去做d乜-0-
作者: 龍    時間: 13-3-2006 21:05
Originally posted by 水鏡 at 2006-3-12 20:16:

好多人就係咁諗先唔會去實行...=0-全球既人都諗住得我一個做有乜用...咁就全球既人都唔會去做d乜-0-

團結就是力量...單是一個人是做唔到野..政府都要好多人要做到野啦
作者: Daywalker    時間: 13-3-2006 22:23
樓主 轉都轉得幾快 又話信 現在又話半信 半唔信= =
作者: 龍    時間: 14-3-2006 20:21
Originally posted by Daywalker at 2006-3-13 22:23:

那是我們的功勞xd..令到佢轉晒馱
作者: ┼明月新星↗    時間: 14-3-2006 21:12
Originally posted by Daywalker at 2006-3-13 22:23:

更係唔係啦= =
我咁日聽左我個fd講左d野..又開始有d唔信咁信..
作者: 龍    時間: 14-3-2006 21:14
Originally posted by ┼明月新星↗ at 2006-3-14 21:12:

更係唔係啦= =
我咁日聽左我個fd講左d野..又開始有d唔信咁信..

又黎==成日轉馱@@
作者: 靚仔係我^^    時間: 20-3-2006 11:50
Originally posted by ┼明月新星↗ at 2006-3-2 10:57:
根據前排有人發表的"人口資料"所顯示,現今世界人口已超過65億...
6年半後,人口便是70億了...總的來說,大多數國家的人口會持續增長至二○五○年,屆時全球人口會將比今天多出30億,達到95億。
那時候 ...

講得幾好@@
呢d問題其實一早比人知道 只不過係我地人類唔去做姐

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://276903.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2